Vavang tijdig uw CV ketel voor extra besparing

Als u ketel al wat ouder is, dan weet u vaak maar al te goed dat deze binnenkort vervangen moet worden. Een nieuwe ketel kan vaak zorgen voor extra besparing op het gebied van energie. Deze ketels verbruiken namelijk een stuk minder dan uw huidige CV ketel.

Minder gas nodig voor zelfde warmte

cv ketel kopen

U kunt een nieuwe ketel vaak ook huren of leasen..

Dit komt door de techniek die gebruikt wordt. Er zijn condensatieketels beschikbaar die dus minder gas nodig hebben om dezelfde warmte te produceren. Nu kan het vervangen van de CV ketel wel 30 – 40% besparing opleveren. Natuurlijk is het vervangen van uw ketel niet goedkoop. Er is wat geld voor nodig. Misschien heeft u dit geld niet beschikbaar, of vind u het te veel om in 1 keer uit te geven. Veel installatiebedrijven kunnen u ook een een financiering of lease model aanbieden. U betaald dan een vast bedrag per maand voor de nieuwe ketel. Het bedrag is dan vaak inc. het onderhoud van de ketel, zodat deze een lange levensduur heeft.

Hoeveel kost een nieuwe ketel ongeveer?

Er zijn diverse merken en modellen beschikbaar. De meest bekende zijn toch wel de Vaillant, Remeha en Nefit ketels. Allemaal van zeer goede kwaliteit. Sommige iets duurder dan anderen. U kunt natuurlijk altijd advies inwinnen bij het installatie bedrijf dat de ketel komt leveren. Sommige CV ketels zijn zuiniger, of kunnen meer water per minuut leveren. Welke voor u het meest geschikt is, wordt natuurlijk bepaald door uw woning en uw wensen. Heeft u een water grotere woning met meerdere bewoners heeft u een grotere ketel nodig dan wanneer u alleen woont. Laat u dus goed adviseren.